CARAN – duo

Klik hier voor onze
Viool-harp Playlist op YouTube

Caran is een duo van harpist Carla Bos en violist Anne-Marie Volten dat haar publiek mee op avontuur neemt met haar muzikale vertellingen, verhalende programmering en veelzijdigheid in muziekgenre’s. Zo verzorgden zij behalve concerten ook de muzikale omlijsting van lezingen en evenementen op bijzondere locaties. Voor Kerst brengen zij een speciaal kerstprogramma.

Door haar liefde voor dit creatieve proces en de kamermuziek speelde Anne-Marie na haar opleiding in Den Haag en Wenen op kamermuziekconcerten in binnen en buitenland. Ze was 1e violiste in het Nederlands Kamerorkest. Ze richtte het Vespucci Kwartet op en het muziektheatergezelschap BloedRood. Ze bedacht de muziek voor theaterproducties als “De Gelukkige Prins” van Oscar Wilde en “De rebelse prinses van Voorburg”, Un dia tabata en speelde voorstellingen van Dogtroep, 2-ater en De Grote Haar, Verhalenhuis Brandaan en Evenblij Theater.Anne-Marie Volten houdt ervan om haar creativiteit ruimte te geven. Ze is professioneel violiste en altvioliste, remplaceert in diverse Nederlandse orkesten en muziek bracht haar over de hele wereld.

Na jarenlang 1e violiste van het Nederlands Kamer Orkest te zijn geweest begon ze met het maken van haar eigen voorstellingen en speelt mee in muziektheater voorstellingen in een co-productie van 2-ater en De Grote Haar. Als docent is ze verbonden aan de Muziek Academie te Den Haag.

Ze behaalde haar Master diploma viool en altviool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en deed een post-doctoraat in Wenen.

REPERTOIRE

Andrès – Zerbina
Anonymous – Greensleeves to a ground
Bach / Gounod – Ave Maria
Bartok – Roemeense Dansen
Beethoven – Mondschein Sonate
Chopin – div
Couture – La suite de la table d’hôte
Donizetti – Sonata
Ibert – Entr’Acte
Krumpholtz – Sonate in F
Leontovych – Carol of the Bells
Latin-American Traditionals
Love Theme from Romeo and Juliet
Massenet – Méditation de Thaïs
Monti – Czardas

Pachelbel – Canon in D
Paganini – div
Piazzolla – Histoire du Tango, Oblivion
Portnoff – Russische Fantasie
Rust – Sonate in A
Saint-Saëns – Fantaisie Op. 124
Schubert – Ave Maria e.a.
Schumann – div
Secret Garden – Adagio
Spohr – Sonate
Staneslow arr. – Irish Traditionals, Scottish Traditionals, Jewish Traditionals
Tchaikovsky – uit De Notenkraker
Tedeschi – Serenade Op. 28
Tiersen – Comptine uit Amélie
Vivaldi – Largo uit Winter
Yiruma – River flows in you