Ensemble of Contemporary Music Porto

Sinds 2001 speel ik met enorm veel plezier in het Remix Ensemble in Portugal. Het leven van een musicus is geweldig 🙂 !
Het REMIX is een ensemble voor hedendaagse muziek dat is gevestigd in Porto, Portugal. Het Remix is opgericht in oktober 2000. Het ensemble bestaat uit zo’n 15 vaste leden, indien nodig aangevuld met remplaçanten. Veel musici komen uit het buitenland. Van 2000 t/m 2004 stond het ensemble onder leiding van Stefan Asbury, sinds 2005 is de leiding in handen van Peter Rundel.

Verder wordt er gewerkt met gastdirigenten. Elke maand is er een project van ca een week, behalve in juli en augustus. Het Remix heeft een eigen harp: een Lyon & Healy style 23 gold. Er wordt niet alleen in Portugal geconcerteerd, er zijn ook regelmatig buitenlandtournees.
Het Remix Ensemble is samen met het Symfonie Orkest en het Koor gehuisvest in het Casa da Musica aan de Rotunda Boavista te Porto. Dit Casa da Musica is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

In tien jaar heb ik drie appartementen gehad in Porto. Mijn eerste appartement (2003-2006) was in de Rua das Aldas bij de onvolprezen Dona Aida, in het oude centrum van Porto met een werkelijk adembenemend uitzicht over Porto en de rivier de Douro. Van 2006 tot 2011 heb ik gewoond in de Rua de Oliveira Monteiro met Senhor Moreira als huisbaas, wiens schoondochter Alberta een lieve vriendin werd. Van 2011 tot 2015 woonde ik in de Rua de Senhora de Fàtima, op loopafstand van het Casa da Musica. Sindsdien logeer ik in huizen via Airbnb.

Enige malen heb ik in het Orquestra Nacional do Porto meegespeeld en in diverse orkesten in Lissabon; een solo-recital gegeven in Coimbra tijdens een harp-evenement; een aantal masterclasses gegeven; Ravel – Introduction et Allegro gespeeld met Remix.
Het leven van een musicus is zo gek nog niet!

www.casadamusica.com

Kijk nu ‘Kras en Momentum’ van Angela da Bridge, hier door Remix Ensemble Casa da Música, * met muzikale richting van Pedro Neves. Het is het werk dat wordt uitgelicht in ‘ Zooming In: een blik op compositie’, een serie die het werk van verschillende componisten bekend maakt. Geniet ervan! (* Faceboook-link)

Dirigenten
Peter Rundel, Stefan Asbury, Jurjen Hempel, Martin André, Rolf Gupta, Yoichi Sugiyama, Christoph König, Peter Bergamin, Pierre-André Valade, Dominique My, Kasper de Roo, Jürg Henneberger, Baldur Brönnimann, Matthias Pintscher, Franck Ollu, Emilio Pomàrico, Pedro Neves, Peter Eötvös.

Samenwerking met componisten (o.a.)
R. Ayres, H. Birtwistle, P. Amaral, N. Côrte-Real, J. Dillon, F. Durieux, G.F. Haas, J. Harvey, P. Hurel, H. Lachenmann, M. Lindberg, J.E. Lopez, D. Andrikopoulos, D. Moreira, T. Murail, E. Nunes, M. Pintscher, E. Poppe, W. Rihm, F. Durieux, M.A. Turnage, P. Eötvös.