Mijn bijzondere collectie harpen bestaat uit tien instrumenten: twee moderne pedaalharpen, twee antieke pedaalharpen, een barokharp, een gotische harp en vier Keltische hakenharpen.

Horngacher
Empire

Deze harp werd speciaal voor mij gebouwd in 1999 – Starnberg, Duitsland. Het is een zeer fraai ogend instrument met ornamenten van bladgoud en met een bijzonder diepe, dragende, warme en volle klank. Mijn favoriete instrument!

Lyon & Healy
Style 11

Deze gouden harp heb ik in 2006 aangeschaft (Chicago, USA). De klank is vol, helder, warm en licht, ik ben er heel blij mee. Ook mijn favoriete instrument!

Lyon & Healy
Style 21

Een antieke gouden harp (1913), iets kleiner dan de style 11. Wat een heerlijke lichte warme klank heeft ook dit instrument.

De beroemde harpiste Rosa Spier heeft vaak op dit instrument gespeeld.

Dank je wel Ellen, dat je deze mooie harp aan mij wilde afstaan!

Sebastian
Erard

Uit de inmiddels vrijgegeven Londonse archieven blijkt dat deze specifieke dubbelpedaalharp in maart 1823 werd verhuurd aan R.N.Ch. Bochsa, in de harpwereld een vermaarde figuur. De harp was toen rood van kleur, met een witte zangbodem. Bochsa schreef veel muziek voor de harp, o.a. een serie ‘Célèbres Études’ die tot het standaard studierepertoire van elke harpist behoort.

Ik dank Chris Witsenburg, die zo lief was deze harp aan mij te verkopen.

Simon Capp
Italiaanse triple barokharp

In 1993 bouwde Simon Capp (Engeland) deze harp voor mij. Deze triple harp is gebouwd naar het schilderij ‘King David Playing the Harp’ van de Italiaanse schilder Domenico Zampieri (1581-1641), dat zich nu in Versailles bevindt. De harp heeft drie parallelle rijen snaren, de buitenste twee rijen zijn diatonisch gestemd, de middelste rij wordt gevormd door de halve tonen. Dit instrument kende zijn grootste bloeiperiode rond 1600, met als hoogtepunt de ‘Orfeo’ van Claudio Monteverdi.

Simon Capp
Gotische harp

Simon Capp bouwde in 2015 deze harp voor mij, naar een instrument dat zich bevindt in Het Germanisches Nationalmuseum te Neurenberg, en talrijke iconografische vondsten.

Vier
hakenharpen

De achterste harp op de foto is gebouwd in 1980 door Keith Theobald in Schotland, dit instrument gebruik ik speciaal om Keltische volksmuziek op te spelen.

Daarvoor staat de Lyon&Healy model Ogden. Op deze harp spelen de meeste leerlingen tijdens hun harplessen.

Dan mijn laatste aanwinst: een Camac Bardic 27. Wat een lieverdje! Voor de allerkleinste leerlingen.

Vooraan de Camac troubadourharp. Hij is voor mij beschilderd door kunstenares Brenda Schipper.