spontaan, bevlogen, enthousiast, virtuoos, inspirerend, humoristisch, betrokken, krachtig, beeldend, fantasierijk

Sinds 2001 ben ik, Carla Bos, als harpiste verbonden aan het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto, Portugal en speelde projecten met andere ensembles voor hedendaagse muziek als United Berlin, MusikForum Köln, MusikFabrik Köln, KlangForum Heidelberg, Elision Ensemble, Schönberg/ASKO Ensemble, Doelen Ensemble. Ik werkte samen met hedendaagse componisten als Harrison Birtwistle, Peter Eötvös, George Crumb, Tan Dun, Helmut Lachenmann, Magnus Lindberg, Emmanuel Nunes, Wolfgang Rihm, Karlheinz Stockhausen, Mauricio Kagel en Louis Andriessen.

Daarnaast ben ik als freelance harpiste werkzaam in binnen- en buitenland, zowel solistisch als met kamermuziekensembles en met koren en gerenommeerde orkesten. Ik werkte mee aan CD-opnamen en maakte vele tournees over de wereld. Ook maakte ik deel uit van de liveband van Spinvis.

Ik ben dol op kamermuziek maken en vorm duo’s met cello, sopraan (Duo Verdes), fluit (Anemoi), fluit (Panarpa), harp en orgel en heb 4 CD’s uitgebracht: 2 harp solo, 1 sopraan/harp en 1 fluit/harp.

Sinds 2013 ben ik ook werkzaam als Verteller in combinatie met de harp. Ik studeerde aan de Vertelacademie te Utrecht en breng Concert Vertellingen / Vertel Concerten / Muzikale Verhalen. Zanglessen volg ik sinds 2016 bij Willemijn van Gent na twee zomercursussen zang en harp bij Rachel Ann Morgan in Frankrijk; af en toe zing ik tijdens concerten waarbij ik mezelf op de harp begeleid.

Ik verzorg concerten en recitals, als ook de sfeervolle muzikale omlijsting van uw feest, bruiloft, receptie, diner, opening, presentatie of congres. Ook treed ik regelmatig op met muzikale intermezzi tijdens huwelijksinzegeningen, congressen en uitvaartplechtigheden. Sinds begin 2014 luister ik de zondagse high-tea’s in Hotel Des Indes te Den Haag op met mijn harpspel.

Ik studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: behaalde mijn diploma’s Docerend Musicus (Bachelor) en Aantekening Kamermuziek bij Edward Witsenburg, en mijn diploma Uitvoerend Musicus (Master) bij Ernestine Stoop. Ik heb een bijzondere collectie van elf verschillende harpen.