Duo Panarpa | CV Désirée | CV Carla | Persfoto

Carla Bos is harpiste van het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto Portugal en als freelance harpiste werkzaam in Nederland en daarbuiten,, zowel solistisch als met kamermuziekensembles en in orkesten. Graag combineert zij haar harpspel met haar liefde voor verhalen vertellen.

CV Carla

Carla is sinds 2001 harpiste van het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto, Portugal. Verder is zij als freelance harpiste werkzaam in binnen- en buiteland, zowel solistisch als in hedendaagse muziek ensembles, koren en gerenommeerde symfonie en harmonie orkesten. Sinds 2013 brengt zij als bevlogen Verteller in combinatie met de harp zogenaamde Concertvertellingen of Muzikale Verhalen. Vanaf begin 2014 luistert Carla de zondagse high-tea's in Hotel Des Indes te Den Haag op met haar betoverende harpspel. In 2016 is Carla begonnen met zingen waarbij ze zichzelf op de harp begeleidt. Ze volgde 2 zang/harp cursussen bij Rachel-Ann Morgan en heeft zangles bij Willemijn van Gent.

Carla is veel en graag werkzaam als kamermusicus: naast Panarpa vormt Carla duo's met fluit, harp, orgel en sopraan.

Carla heeft een unieke verzameling van elf harpen uit verschillende stijlperioden:twee moderne pedaalharpen, twee antieke pedaalharpen, een barokharp, een Latijns-Amerikaanse volksharp, drie Keltische hakenharpen, een gotische harp en een troubadourharp.

Met fluit/harp duo Panarpa heeft Carla de CD's 'Naiades' en 'Entr' Acte' uitgebracht en met sopraan/harp duo Licarbe de CD 'Why sit and sigh'. Solistisch heeft zij twee CD's uitgebracht: 'Just Carla' (klassiek repertoire voor de harp) en 'Treasury' (wat lichter repertoire).

Carla studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij behaalde haar diploma's Docerend Musicus (Bachelor) en Aantekening Kamermuziek bij Edward Witsenburg, en haar diploma Uitvoerend Musicus (Master) bij Ernestine Stoop.

carla carla

 

Meer info op haar eigen website: www.carlabos.nl