Duo Licarbe | CV Lisette | CV Carla | Persfoto

 

Lisette Emmink is een sopraan die ontroert. Door haar warme en heldere stemgeluid is zij terecht een veel gevraagd soliste. Zij schijnt zich niet te willen vastleggen op een stijl. De klassiek geschoolde sopraan zingt met evenveel toewijding de Matthäus Passion als hedendaags repertoire, popsongs, negro spirituals, opera, operette, musical of Disney-liedjes. Zij voegt zich bovendien gemakkelijk naar een eventuele choreografie.

Met de veelvuldige uitstapjes naar andere genres traint Lisette de flexibiliteit van haar stem en weet zij het niveau van haar prestaties hoog te houden. Zij werkte samen met drie populaire baritons: Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid in gevarieerde programma's en is door haar charmante en spontane optreden een gewaardeerde gast bij veel koren en orkesten.

Lisette Emmink - sopraan

lisetteLisette Emmink studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar Cum Laude het diploma Uitvoerend Musicus. Zij volgde masterclasses bij Elly Ameling, Robert Holl, Elisabeth Sönderström, Gerard Souzay en Dorothy Dorow.

In haar concertpraktijk ligt een belangrijk accent op de uitvoering van oratoriumwerken. Zij is een veelgevraagd soliste en heeft in vrijwel alle grote concertzalen en onder vele dirigenten gezongen. Zij verleende onder andere haar medewerking aan radio-opnamen met werken van Mozart ( de eerste sopraansolo in Davide Penitente met het Groot Omroepkoor), Bachcantates en muziek van de hedendaagse componist George Crumb. Bovendien zong zij de Nederlandse première van 'The Voices of the Light' van R. Einhorn en de Engelse première van 'The Cry of the Earth' van T. Biggin. Ook maakte zij een aantal concertreizen, onder andere naar Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Zij zong bovendien in Londen (Royal Festival Hall), Parijs, Tours (Festival), Wenen, Bonn en Antwerpen.

Lisette heeft een zeer brede podiumervaring, variërend van de Mattheüs Passion tot hedendaags repertoire in het kader van het Holland Festival. Zij zond de Mattheüs onder andere in het Concertgebouw te Amsterdam en de Messiah in de Grote Kerk te Naarden. Ze verdiende door haar veelzijdige ervaring haar sporen op velerlei terrein. Haar repertoire omvat naast liederen en oratoria ook opera, operette en musical en gaat van barok tot hedendaagse muziek. Zij verleent veelvuldig haar medewerking aan CD-opnamen voor koren en is regelmatig op radio en televisie te beluisteren.

Lisette heeft een eigen website: www.lisette-emmink.nl