Duo Licarbe | CV Lisette | CV Carla | Persfoto

 

Carla Bos is harpiste van het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto Portugal en als freelance harpiste werkzaam in Nederland en daarbuiten, zowel solistisch als met kamermuziekensembles en in orkesten. Graag combineert zij haar harpspel met haar liefde voor verhalen vertellen.

Carla Bos - harp

carlaCarla is sinds 2001 harpiste van het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto, Portugal. Verder is zij als freelance harpiste werkzaam in binnen- en buiteland, zowel solistisch als in hedendaagse muziek ensembles, koren en gerenommeerde symfonie en harmonie orkesten. Sinds 2013 brengt zij als bevlogen Verteller in combinatie met de harp zogenaamde Concertvertellingen of Muzikale Verhalen. Vanaf begin 2014 luistert Carla de zondagse high-tea's in Hotel Des Indes te Den Haag op met haar betoverende harpspel.

Carla is veel en graag werkzaam als kamermusicus: naast Licarbe vormt Carla duo's met fluit, harp, orgel en viool; Lisette en Carla vormen met fluitiste Désirée Vergers Tres Calides.

Carla heeft een unieke verzameling van negen harpen uit verschillende stijlperioden: drie moderne pedaalharpen, een antieke pedaalharp, een barokharp, een Latijns-Amerikaanse volksharp, twee Keltische hakenharpen en een troubadourharp.

Met sopraan/harp duo Licarbe heeft Carla de CD 'Why sit and sigh' uitgebracht en met fluit/harp duo Panarpa de CD's 'Naiades' en 'Entr' Acte'. Solistisch heeft zij twee CD's uitgebracht: 'Just Carla' (klassiek repertoire voor de harp) en 'Treasury' (wat lichter repertoire).

Carla studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij behaalde haar diploma's Docerend Musicus (Bachelor) en Aantekening Kamermuziek bij Edward Witsenburg, en haar diploma Uitvoerend Musicus (Master) bij Ernestine Stoop.

Meer info op haar eigen website: www.carlabos.nl